Wat is de straf als je gepakt wordt met grafiti spuiten?

Als je graffiti gaat spuiten kun je hier voor een straf krijgen. Als je tussen de 12 en 18 jaar bent dan ga je naar bureau Halt. Hier ga je naar toe als het de eerste keer is dat je een strafbaar feit pleegt. Je mag hier alleen naar toe wanneer de schade die je hebt veroorzaakt niet hoger is dan 900 euro en de schade die je met anderen hebt veroorzaakt mag niet hoger zijn dan 4500 euro. Je moet vrijwillig meewerken en je ouders moeten toestemming geven dat je naar Halt gaat. Als je hier niet aan voldoet, dan kun je niet naar bureau Halt maar moet de zaak naar Justitie. Er wordt dan vanzelf gekeken welke straf er bij je past, dit kan ook een flinke boete zijn.

Het is daarom belangrijk dat je inziet dat graffiti spuiten strafbaar is. Het kan een flinke straf worden wanneer je veel schade hebt veroorzaakt of wanneer je niet mee gaat werken. Het is geen pretje als je deze straf uit moet zitten of een flinke boete moet betalen, maar je bent hiervoor gewaarschuwd. Als je voor Halt kiest en je voldoet aan de eisen, dan is het wat milder en wordt er op een andere manier met je omgegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>