Wat is Airbrush

Airbrush is eigenlijk een mechanische verfkwast van dik naar heel fijn of een andere vergelijking: een zeer geavanceerde spuitbus. Door verf in een soort kleine container te doen en aan het “spuitpistool” luchtdruk toe te voegen, kun je de verf op alle mogelijke manieren op het oppervlakte spuiten, van dun naar dik en in allerlei nuances. Door te mixen kun je oneindig veel variaties creĆ«ren.

Het verfpistool,
Het meeste elementaire type kenmerkt zich door een beker(container) gevuld met verf. Lucht wordt door het pistool en langs de verf geblazen en de verf vernelveld zich via de spuitmond op het oppervlakte, dit noem je de z.g. externe mix. Nadeel is dat je geen fijn werk kunt afleveren.

Single Action,
Een z.g. single actie pistool: Hier worden verf en lucht binnen in het airbrushpistool gemixed. De trekker wordt gebruikt om lucht toe te voegen en breedte van verfstraal wordt geregeld door een knop vooraf in te stellen, welke aan de achterkant van het pistool zit.

Double Action,
Dan heb je het “Dubbel actie pistool” : Ook hier geen verf en lucht intern door het pistool. De trekker van het pistool kan naar beneden gedrukt worden voor lucht en naar achteren getrokken worden voor verf. Groot voordeel hiervan is dat de artiest zelf de hoeveelheid lucht en verf kan bepalen en hij in staat is zeer verfijnd werk af te leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>